Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulaschsoppa - Slalomsoppa

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gulaschsoppa har blivit så förknippad med sportlov och skidåkning att det finns barn som kallar den för ”slalom-soppa”. Vill du ha en matigare soppa serverar du den med klimp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka den gula löken.
  2. Skär köttet i kuber. Bryn löken i fettet tills den är gyllenbrun. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och kött samt den rårivna potatisen.
  3. Låt puttra under lock i 10 minuter. Rör om ofta!
  4. Tillsätt tomatpuré och 3 dl av buljongen. Sjud ytterligare i ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
  5. Skär potatisen och den urkärnade paprikan i bitar. Tillsätt dem och resterande buljong.
  6. Låt soppan koka tills potatisen är helt färdig.
  7. Klimp: Arbeta samman mjöl och ägg. Tillsätt salt medan du knådar degen smidig med händerna.
  8. När soppan är nästan färdig nyper du av små bitar av degen som tillsätts soppan direkt. Sjud ytterligare 10 minuter. Servera soppan rykande het.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.