- Serverar: 5 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gulash har alla smakat, men inte den här, inte många i alla fall. Min farmor var Ungerska (är död nu) och den här rätten lärde pappa vidare till oss, jättegod och äkta är den också.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar. Stek lite i sänder i margarin (välbrynt), i stekpannan, ta upp efter vart, lägg åt sidan. Fräs all lök i samma steksmör , lägg tillbaka kött. Blanda i lök, tomater, kryddor och buljong, låt småputtra på svag värme i ca 11/2 timme eller tills kött är mört.
- Gör csipetke under koktiden:
Mät upp vetemjöl, i liten bunke, tillsätt ägg och salt. Arbeta till en deg med fingrarna, strax innan man tror att gulashen är klar så tillsätter man degen i form av flingor eller små klimpar. Låt småputtra ytterligare några minuter, servera.
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter intressant den måste jag pröva kanske klimpen också .
Ett gott recept, blev dock väldigt starkt. Csipetke var nästan bättre andra dagen vi åt det.