Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulashsoppa (Gulyas Leves)

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En traditionell ungersk rätt. Det finns många olika sätt att göra en Gulash på. Många ungerska husmödrar sätter sin stolthet i just sitt recept. Här är min tolkning av rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Bryn köttet i ister eller olja i het panna, sänk sedan värmen och lägg i den hackade löken. Löken ska inte brynas utan bara bli genomskinlig, detta tar ca 10 min.
  2. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med kryddorna, den söta ungerska paprikan, kummin, mejram, i en stor gryta. Lägg i köttet och löken i grytan. Tillsätt tomatpurén och de krossade tomaterna. Häll på vatten så att det täcker köttet och låt koka på låg värme i ca 1,5-2 timmar, beroende på köttkvalitén. Späd med mera vatten under kokningen om det behövs.
  3. Skala och skär morötter, persiljerötter och potatisar i 2 cm stora bitar. Skär paprikor i lika stora bitar. Lägg i dessa i grytan när köttet kokat klart. Koka till grönsakerna är mjuka, men de ska inte falla sönder. Detta tar ca 30 min. Tillsätt ytterligare vatten så att soppan får önskad konsistens.
  4. Tillsätt salt efter smak. Potatisen och grönsakerna stjäl en del av saltsmaken så det går i ganska mycket. Jag brukar typiskt ha i ca 2-3 msk.
  5. Soppan serveras gärna med Crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.