- Serverar: 8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
En traditionell ungersk rätt. Det finns många olika sätt att göra en Gulash på. Många ungerska husmödrar sätter sin stolthet i just sitt recept.
Här är min tolkning av rätten.
Instruktioner
- Hacka löken och skär köttet i ca 2 cm stora bitar.
Bryn köttet i ister eller olja i het panna, sänk sedan värmen och lägg i den hackade löken. Löken ska inte brynas utan bara bli genomskinlig, detta tar ca 10 min.
- Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med kryddorna, den söta ungerska paprikan, kummin, mejram, i en stor gryta. Lägg i köttet och löken i grytan. Tillsätt tomatpurén och de krossade tomaterna. Häll på vatten så att det täcker köttet och låt koka på låg värme i ca 1,5-2 timmar, beroende på köttkvalitén.
Späd med mera vatten under kokningen om det behövs.
- Skala och skär morötter, persiljerötter och potatisar i 2 cm stora bitar. Skär paprikor i lika stora bitar.
Lägg i dessa i grytan när köttet kokat klart. Koka till grönsakerna är mjuka, men de ska inte falla sönder. Detta tar ca 30 min.
Tillsätt ytterligare vatten så att soppan får önskad konsistens.
- Tillsätt salt efter smak. Potatisen och grönsakerna stjäl en del av saltsmaken så det går i ganska mycket. Jag brukar typiskt ha i ca 2-3 msk.
- Soppan serveras gärna med Crème fraiche.
Publicerat den
4 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar