En färgad paj med Keso och spenat.
Instruktioner
- Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
- Fyllning:
Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda skalet i 10-15 minuter.
- Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda Keso med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Tips: Jag har tagit 3-4 paket bacon. Tyckte ett paket var för lite.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar