Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldgul paj med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färgad paj med Keso och spenat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.
  2. Fyllning: Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda skalet i 10-15 minuter.
  3. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda Keso med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  4. Tips: Jag har tagit 3-4 paket bacon. Tyckte ett paket var för lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.