Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldgul polentakaka med russin och aprikoser

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kakan är lika god med en klick sylt och grädde som tillsammans med en bit ost med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp 9 dl vatten och häll i polentan. Sänk värmen och rör ned salt och olja. Rör polentagröten och koka den långsamt i 15 minuter.
  3. Rör ned socker, nötter, russin, strimlade aprikoser, ägg och smör. Blanda alltsammans väl och vänd till sist ned mjöl och bakpulver.
  4. Smör och mjöla en bakform med löstagbar botten. Lägg i polentakakan och plattan ovansidan med blöta fingrar.
  5. Grädda kakan i 40-50 minuter eller tills den känns torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.