Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldsnittar med saffran och morot

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Denna kaka passar bra till advent och vid jul En saftig "långpannekaka" med smak av saffran och morot. Med glasyr av vitchoklad toppad av guldströssel. Skär den i fyrkanter och dela varje fyrkant på diagonalen, så blir det fina trekanter, dekorerade med guldströssel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smörj och bröa en liten långpanna, som är ca 23x30 cm. Smält smöret och låt det svalna. Gnugga saffranet i kuvert med den kupiga sidan av en matsked, så att det smular sig. Klipp upp kuvertet.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, saffran och mjölk. Blanda mjölet med bakpulver och finriven morot och rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 25 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper, när den svalnat något.
  5. Glasyr: Hacka chokladen och smält i en bunke i hett vattenbad. Blanda chokladen med ½ dl av grädden till en slät smet och vispa ner i resten av grädden. Tillsätt florsocker, mjukt smör och limeskal och vispa fluffigt. Låt stå i kylen.
  6. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över guldströssel. Skär kakan i ca 20 rutor och dela dem på diagonalen rill trekanter. Strö över strössel.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • skruttgumman 5 december 2009

    kakan är supergod men jag gillar inte glasyren. Alldeles för mäktigt med smör, vit choklad och grädde ihop, för min smak. Kakan tänker jag dock göra fler gånger, med en annan glasyr.

  • jrabbelino 15 december 2012

    glasyr som man gör till "morotskaka"är riktigt bra till den här kakan

  • jrabbelino 15 december 2012

    gör "morotskakaglasyr" helt ok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.