Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och vatten. Grädda i bakplåtsklädd långpanna i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge.
Låt kakan kallna helt.
Glasyren: Smält smöret (ja, det ska vara 112,5 gram), blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.
Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Använd gärna en tesked, gör oregelbundna rörelser så blir det ett snyggt mönster, droppa, ringla, fram och tillbaka o.s.v.
Den här har jag recept på och jag har provat den....sätter högsta betyg direkt....=)
Kanongod. Blev väldigt poppis av de som åt av den. Ett tillägg, jag dubblade smeten till fullstor ugnslångpanna.
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Jag vill bara påminna om att du inte har upphovsrätten till bilden på receptet. Den är nämligen MIN. Kan du snarast plocka bort den. /Blunder
Bakade och bjöd hela klassen, den vart helt galet god! kommer definitivt att göras fler gånger.