Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullans Kaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ej provat denna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och vatten. Grädda i bakplåtsklädd långpanna i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge.
  2. Låt kakan kallna helt.
  3. Glasyren: Smält smöret (ja, det ska vara 112,5 gram), blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.
  4. Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Använd gärna en tesked, gör oregelbundna rörelser så blir det ett snyggt mönster, droppa, ringla, fram och tillbaka o.s.v.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Libra 12 februari 2008

    Den här har jag recept på och jag har provat den....sätter högsta betyg direkt....=)

  • isakssonvistrom 16 februari 2008

    Kanongod. Blev väldigt poppis av de som åt av den. Ett tillägg, jag dubblade smeten till fullstor ugnslångpanna.

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

  • blunder 5 december 2008

    Jag vill bara påminna om att du inte har upphovsrätten till bilden på receptet. Den är nämligen MIN. Kan du snarast plocka bort den. /Blunder

  • jessca 17 december 2008

    Bakade och bjöd hela klassen, den vart helt galet god! kommer definitivt att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.