Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullans skaldjurstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smörgåstårta som vi alltid fick när min farmor fyllde jämna år. Krabbsalladen är enormt god! Gör alltid tårtan minst 12 timmar innan så den blir saftig! Det finns inget värre än torra tårtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 8-12 bitar
  2. Skvätt lite vatten på brödet innan du börjar, för att få tårtan extra saftig.
  3. Finhacka selleri och paprika. Rensa krabban.
  4. Vispa grädden, blanda ned majonnäs, chilisås, krabba, paprika, konjak och selleri.
  5. Lägg ihop 2 skivor hönökaka till en rundel. Lägg på hälften av salladen.
  6. Bred kräftosten på nästa skiva som placerats över salladen.
  7. Lägg på nästa brödskiva och resten av salladen.Täck med de sista brödskivorna.
  8. Vispa grädden och blanda med majonnäs. Bred blandningen över hela tårtan. Täck med plastfolie och ställ den i kylen över natten.
  9. Garnera tårtan med räkor/kräftor, citronskivor, kaviar och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.