Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulli,s Kycklingfilé i ugnen

(28 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett mycket enkelt och gott recept för en eller många. Jag fick det av Gulli då hon berättade att hon hade haft över 20 pers. på middag. Måtten är ungefärliga, likaså hur mycket kyckling man vill ha per portion.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Strö gärna över hackad persilja. Servera med pressad potatis eller ris + grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • Luis 1 juni 2009

    Hej!! Låter väldigt enkelt och gott. Jag fick en liknande recept av några vänner men det kycklingen skulle vara färdigtstekt eller grillat innan man blandade alltihopa. Är det samma här eller ska det vara rå?? Hälsningar Luis

  • EvaMS 1 juni 2009

    Tack för ett bra och enkelt recept. Nästa gång ska jag prova att ta stark salsa och dela kycklingfiléerna i bitar och bryna dom först.

  • LatinaMiia 2 juni 2009

    De här lät riktigt gott! Ska prova på den så fort som möjligt! :)

  • Judas 15 juni 2009

    Riktigt gott och enklare kan det knappast bli bjöd mina grannar i husvagnen på det alla tyckte mumma....

  • gladavmat 21 september 2009

    Detta blev mycket gott

  • beca 6 september 2010

    Hej Gjorde detta i helgen. Mycket gott!! Jag använde hot salsa och severade klyftpotatis till. Vädigt enkelt, "skötte sig själv" i ugnen. Mvh

  • lashnoblom 21 februari 2011

    Ska försöka ta tag i de där till middag ikväll.. låter gott, så hoppas verkligen att de bli det också :D

  • zanushja 23 april 2011

    Hej! Receptet Gulli,s kycklingfile i ugn vad ska man ha för sås till den och ris eller potatis,eller hur blir kycklingen??

  • kkarineeriksson 12 augusti 2011

    Gjorde denna när två av mina vänner skulle komma på besök. Den blev en succé. Var den godaste kycklingenrätten jag någonsin har ätit. Så dagen efter var jag tvungen att göra den igen till min pojkvän. Och han tyckte det var ''sjukt gott''. Dock så valde jag att göra hemmalagad potatisgratäng istället för ris eller potatis. Och det passade faktiskt jätte bra till denna rätt.

  • mmarabou 18 oktober 2011

    Ska det inte va salt på kycklingfiléerna?

  • sikaal 18 oktober 2011

    Angående salt: Jag använder inte mer salt än det som är i salsan, tycker det räcker. Naturligtvis kan man salta extra om man vill. Lycka till! Lena

  • MonAnde 19 oktober 2011

    JÄTTE GOTT!!

  • tinar 24 oktober 2011

    Hej! Lägger Du hela fileer i formen? På bilden ser det ut som dom är skurna i skivor! Räcker det med den såsen som blir i formen? Pressad potatis är ju så gott, men kräver mycket sås!

  • sikaal 24 oktober 2011

    Ja, jag lägger hela fileér i formen, man kan dela längsefter om man vill att de skall bli färdiga fortare. Jag tycker att det räcker med den såsen som blir, men man kan ju öka på om man önskar. Lycka till Lena

  • Monkisen 20 december 2011

    Testade det här receptet igår, så enkelt och så gott!! :) värt 5 stjärnor!

  • Brovalla 6 februari 2012

    JÄTTE-Enkelt o MYCKET GOTT. Har haft fest för 12 pers och bjudit på detta med pressad potatis till, det blev mycket uppskattat. Jag skar kycklingfilén i mindre bitar, det blir lite drygare då och lättare att välja hur mycket man vill äta. Jag saltade lite o pepprade med lite svartpeppar, blandade också i lite stark salsa eftersom jag gillar stark mat och det funkade bra. Tack för ett enkelt o gott recept!

  • Bempe75 26 februari 2012

    Succe' för hela familjen, superenkelt med ris till!

  • 4225 11 mars 2012

    Vad är det för salsa? Är väl dum, men fattar inte alls vad de är för ngt,

  • Fahlis 3 april 2012

    Glatt förvånad! Det här var ju riktigt gott!...och så enkelt sen...Uppskattades av hela familjen! (Pressade förresten även i ett 2-3 vitlöksklyftor.) Nästa gång ska jag prova med den starka salsan o se hur det blir!

  • issa25 22 maj 2012

    Verkligen smidigt! God vardagsrätt. Tack!

  • Zyrsan 12 augusti 2012

    Letade efter ett enkelt recept på kyckling och det här verkade perfekt. Provar den nu, men har bytt ut salsan mot aijvar relish. Borde bli gott det med!!!!

  • JuneJ 8 november 2012

    Så enkelt - och så gott. Hade tjejmiddag och rätten uppskattades verkligen. Jag blandade i lite matlagn.grädde och en aning majzenaredning för att det skulle bli både lite mera vätska och lite simmigare. Sedan toppade jag rätten med riven gratängost. Mums för tanterna....

  • Emilia66 28 november 2012

    Tackar för ett enkelt o gott recept! :-)

  • lenasj65 26 december 2012

    Enkelt o gott:)

  • Aragon88 27 januari 2013

    Trodde verkligen att det skulle bli en lyckad rätt men blev väldig besviken, tyckte inte alls om såsen.

  • timiti 27 september 2013

    Mkt enkelt och gott :)

  • mmarabou 1 november 2014

    Ska det inte alls vara salt i?

  • mmarabou 1 november 2014

    Hoppsan, nu ser jag ditt svar på saltfrågan. Mindes inte att jag frågat det förut...:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.