Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Min 85 åriga mammas traditionella revbensspjäll: Som alltid finns på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna. Lägg äppelklyftorna och kartinplommonen i smord långpanna. Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp. Stek r-benen utan ösning och spädning i medelgod ugnsvärmevärme, 175 grader tills köttet är mört. Tag upp köttet. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås. Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.