Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulsch Per Morberg

En värmande gulasch med lite sting att sörpla i sig efter en dag på fjället, bättre än så blir det knappast! Gulasch är en traditionell ungersk rätt och är en blandning mellan gryta och soppa, lite beroende på hur man föredrar den – med stora eller mindre bitar. Per Morberg gör en gulasch på vildsvin vilket kan kännas lite annorlunda, men också oväntat gott och passande med sin viltsmak. Visst går det lika bra att använda nötkött om man föredrar det, gör då som Per Morberg och välj högrev till din gulasch. En enklare anrättning – och dessutom kanske mer uppskattad av barnen – får du om du gör din gulaschgryta med köttfärs.


Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i smör i en järngryta. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar och låt dem bryna med kotletterna på slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, vitpepparkorn,...

3 h
4

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten. Skala och skölj gr...

1 h 30 min
4
10

Sätt ugnen på 225 grader Skala och skiva kålrabbin. Koka dem i vatten och salt tills de blir “böjbara”. Tar inte många minuter, men beror på hur tjocka skivorna är. Lägg dem i en form och fördela v...

50 min
4

Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, c...

55 min
8-10

Skär av den nedre delen på sparrisen. Skala sparrisarna noggrant, börja cirka 3 cm från toppen. Koka sparrisskalen i buljongen i cirka 5 minuter. Sila av skalen och ställ buljongen åt sidan. Skär av s...

4

1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken. 2. Stek först...

37 min
4
1

Skär purjolöken och den gula löken i stora bitar. Täck kycklingen med vatten och låt koka tillsammans med purjon, gula löken, vitlöken, rosmarin, timjan, dragon och gurkmeja till dess att kycklingkö...

1

Tärna potatisen, löken, köttet och korven och stek bitarna i smör i en stor stekpanna. Stek i omgångar om du bara har en liten panna. Smaka av med salt och peppar. Vill du gräddstuva pytten lägger du...

4
1

Gör så här: Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den. Du kan också blanda al...

50 min
4
1

Sätt ugnen på 225ºC. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott. Rulla och dop...

4

BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås. Spett: Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan....

4

Skala, dela och ta ur kärnorna på äpplena. Skär upp dom i bitar. Lägg i en bunke och blanda ner alla ingredienser. Mosa ner kexet och rör om. Fördela upp äpplena på smördegen och vik över degen...

4

Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Bryn köttet i en panna med smör. Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och ha sedan i t...

1 h 30 min
4

Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna. Blanda med det smälta smöret till en klump. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn...

1 h
8

Blanda ihop alla ingredienser och fördela på rågbrödet. Toppa med en dillkvist....

4

Skala och finhacka löken. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig. Häll i konjaken (snåla inte, men se up...

45 min
4

Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Fräs färsen i en panna med smör tills det blir brynt. Fräs sedan sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir g...

1 h 30 min
4
3

Värm ugnen till 225–250 grader (grill eller övervärme). Finhacka vitlöksklyftorna och vispa eller rör ihop dem med resten av ingredienserna till limesmöret. Lägg havskräftorna med den skurna sidan...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.