Att mörkrosta mjölet i en redning kallas roux.
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Bryn oljan och mjölet under ständig omrörning 8-10 min till mjölet får en chokladbrun färg.
- Tillsätt lök, vitlök pepparfrukt, sherry, lagerblad, tabasco, worcestersås, svartpeppar, cayennepeppar, buljong, tomater, salt och gumbofilé. Låt koka ihop utan lock ca 10 min.
- Skär kyckling och chorizo i bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Skär selleri och okra i bitar. Blanda ner kyckling, korv och grönsaker i grytan. Låt koka ytterligare ca 10 min.
- Servera grytan med basmatris.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
var hittar jag gumbofilé? mvh Maria.
Det hittar du MYCKET välsorterade mataffärer eller alternativt så pratar du med exportören, det gjorde jag. Gumbofile powder/sassafrassa. Vet inte vart du bor, men här har du en butikslista på vad risbergimport anser som välsorterade(då gällande deras märke såklart). http://www.risbergimport.se/butik.html