Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gundas goda äpplekaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag måste dela med mig av ännu en supergod äpplekaka, som min mamma fixar då och då. Något som är väldigt praktiskt att ha hemma är Frestas marzánsås, den är redan "färdigvispad", håller sig länge i kylskåpet och är jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen och blanda i alla de övriga ingredienserna utom äpplena.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ungssäker form. Fördela smeten över.
  3. Ställ in formen i ugnen i ca 30 min eller tills kakan är gyllenbrun och knäckig.
  4. Servera med grädde eller vaniljkräm av något slag.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lillafrida 27 september 2009

    Men hjälp vilken god kaka! Jag halverade receptet och åt (tro det eller ej) upp hela kakan själv, den var ljuvlig! Tusen tack för ett av de bästa äppel-paj-recepten jag någonsin ätit!

  • Sojjan 4 oktober 2010

    Det var en jättegod äpplekaka, tack för receptet. :)

  • Miaria 12 februari 2012

    Jättegod äpplepaj. Blev inte för söt som jag trodde. Nästa gg ska jag göra dubbel smet. Hälsningar Maria

  • josse12 19 september 2012

    Godare än så här blir det inte!! =)

  • boklunden 23 september 2012

    Tack för en mycket god äpplekaka. Gick hem hos mannen, barnen och barnbarnen. en femma får du av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.