Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd

(3 kommentarer)  
Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

När jag dammade av en gammal receptbok som jag köpt 1994, hittade jag detta receptet. Kakan är saftig och god, lite annorlunda med fyllning av både lemon curd och creme cheese.(se bild) ps.jag köpte Wernerssons creme cheese för halva priset vad Philadelphia kostar. (se bild)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg, socker och det rivna citronskalet pösigt. Koka upp vattnet, tillsätt och rör om. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa försiktigt. Häll i smörad och mjölad 1,5 liters rund form. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå. Täck med den andra halvan och tryck till lite. Kakan kan med fördel stå några timmar före servering. Pudra med florsocker precis innan den ska bjudas.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • tigerlilly27 24 juli 2011

    Bakade den här kakan igår och den blev väldigt god och det tyckte även mina fikagäster. Gott med lite syrlighet av citron såhär i sommarvärmen :)

  • bibicarlsson 2 september 2012

    Jättegod kaka, syrlig, full av smak. Jag blandade i saften av en halv citron också. Fem stjärnor av mig.

  • beca 3 maj 2013

    Har precis bjudit på "din kaka" när vi fikade på jobbet idag. Mycket uppskattad, frisk och god. Lätt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.