Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas goda kaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gott! Tänk på att ugnen skall stängas av när du ställer in kakan i ugnen och sen ska den stå där i minst 5 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa äggvitorna till marängen. Blanda i sockret lite i taget. Vispa till ett hårt skum. Slå marängmassan i en smörad form (helst en som går att ta i sär/öppna).
  3. Obs: Ställ in kakan i ugnen. Stäng av ugnen och låt kakan stå i ugnen under minst 5 timmar.
  4. Stjälp sedan upp tårtan på ett fat, bricka el liknande.
  5. Blanda samman ingredienserna till citronkrämen i en tjockbottnad kastrull och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt krämen bli kall innan den breds över tårtan.
  6. Garnera med vispad grädde och rostad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.