Gott! Tänk på att ugnen skall stängas av när du ställer in kakan i ugnen och sen ska den stå där i minst 5 timmar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa äggvitorna till marängen. Blanda i sockret lite i taget.
Vispa till ett hårt skum.
Slå marängmassan i en smörad form (helst en som går att ta i sär/öppna).
- Obs:
Ställ in kakan i ugnen. Stäng av ugnen och låt kakan stå i ugnen under minst 5 timmar.
- Stjälp sedan upp tårtan på ett fat, bricka el liknande.
- Blanda samman ingredienserna till citronkrämen i en tjockbottnad kastrull och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Låt krämen bli kall innan den breds över tårtan.
- Garnera med vispad grädde och rostad mandel.
Publicerat den
15 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar