Saftig, god och lite annorlunda med farinsocker!
♥Detta är mitt absoluta bästa rutrecept♥
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund.
Skala och skiva äpplena under tiden, 0,5 cm tjocka blir bra. Stek äppelskivorna tillsammans med socker och kanel försiktigt i en stekpanna, så att de mjuknar lite.
- Vispa ägg, strösocker/ farinsocker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör/havregrynsmassan. Häll (smeten blir tjock) i en liten bakpappersklädd långpanna, min är 34x25 cm. Tryck ner äppelskivorna så tätt som du vill ha dom. Jag tar en skiva per tilltänkt "ruta" och tycker att det räcker. Strö nu pärlsocker över alltsammans och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 200 graders värme.
Vänta något med att skära rutorna.
Publicerat den
9 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar