Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunwors goda torparkakor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Med crème fraiche blir de här extra goda, tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka russin och vatten i 3 minuter. Låt rinna av. Sjud crème fraiche/grädde, socker, äggulor och potatismjöl till en tjock kräm. Glöm inte att röra under tiden. När krämen har kallnat, rör man i 1 tsk vaniljsocker samt de avrunna russinen.
  2. Degen blandas till en grynig massa. Tryck ut hälften i en smord form ca 35x20 cm. Grädda i 10 minuter i 200º. Häll över krämen samt smula över resten av degen och fortsätt att grädda ca 20 minuter.
  3. Skär kakan i fyrkanter när den har svalnat.
  4. Eventuellt kan man garnera med vispgrädde och riven blockchoklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.