Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guo Tie (Piroger från Peking)

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Perfekta som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg svamparna i hett vatten tills mjukar. Ta bort foten och skiva hattarna. Lägg mjölet i en skål och rör försiktigt ner 2 dl varmt vatten med en gaffel. Blanda väl och häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda i 5 minuter eller tills degen blir smidig, tillsätt mer mjöl om det behövs. Lägg en plastskål upp och ner över degen. Finfördela köttet i en matberedare. Tillsätt kål, svamp, salladslök, ljus och mörk soja, risvin, sesamolja, salt och peppar. Mixa hastigt, 2-3 omgångar, precis så att allt blandas. Blanda alla ingredienserna till dipsåsen och häll upp i en skål. Dela degen i 4 bitar, rulla varje bit till en 2,5 cm tjock rulle. Skär varje rulle i 4 bitar. Kavla ut varje bit till en rund platta, 8 cm i diameter. Täck degbitarna med en fuktig bakduk. Lägg på 3 tsk av köttblandningen på varje degbit, vik över degen och tryck till kanterna väl. Hetta upp oljan i en tjockbottnad panna. Stek pirogerna på medelvärme i 2 minuter tills undersidan är gyllenbrun. Tillsätt det kokheta vattnet, lägg på ett lock och låt sjuda i 8 10 minuter tills vattnet har kokat bort. Ta bort locket och vänd på pirogerna och stek i 1-2 minuter, tills de är krispiga på undersidan. Serveras varma med dipsåsen. Istället för risvin går det bra att använda sherry. Om du inte får tag i röd eller svart vinäger går det bra att använda vitvinsvinäger och tillsätt 1 msk mörk soja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.