Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurkinläggning med vitlök, paprika och apelsin.

 
Skriv ut

Än är väl inte detta recept aktuellt, men tiden går snabbt och vips så är de första västeråsgurkorna här och då är det bra med ett recept. En gurkinläggning som jag gör varje år, jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Lagen skall täcka grönsakerna om den inte gör det, gör en ny satslag och häll över, hellre för mycket än för lite.
  2. Tvätta och skiva gurkorna i ca ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i stora bitar.
  3. Varva gurkorna med vitlök och paprika i väl rengjorda burkar. Blanda samman ättiksprit, vatten, socker, salt och senapsfrön. Rör tills sockret löst sig. Häll lagen över grönsakerna och sätt på lock. Ställ burkarna svalt. Efter ca 1 vecka är inläggningen klar att ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.