Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurkkanapé

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ett tilltugg som passar alla, även dem som inte äter kött och fisk. Lika god som vacker i all sin enkelhet. Går utmärkt att förbereda dagen innan. 30 st

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, salt, peppar och vispgrädde. Klä en ugnssäker form ca 20x25 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda ner ärterna i omelettsmeten och häll den i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna. Förvara täckt med plastfolie i kyl.
  3. Skala gurkorna. Skär dem i cm-tjocka skivor och lägg dem på ett fat. Stansa ut rundlar lika stora som gurkorna eller skär fyrkantiga bitar. Lägg dem på gurkskivorna.
  4. Garnera med lite färsk mynta och strö över flingsalt och nymald peppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.