Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurksås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En annorlunda sås till köttbullar eller järpar. Den är jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg margarinet i en kastrull, När det har smält, häll i vetemjölet och vispa ordentligt så att mjölet löser sig i matfettet. Tillsätt vattnet och buljongtärningen och rör om hela tiden till en slät sås. .
  2. Häll i grädden och krydda med salt och peppar. Tillsätt sockret och låt såsen koka upp så att den tjocknar. Anpassa mängden kryddor efter eget tycke. Tillsätt även lite soja (för färgens skull).
  3. Smaka av så att såsen får rätt mängd salt och peppar. Låt såsen sjuda i 15-20 minuter. När den kokat upp tillsätter du bostongurkan.
  4. Om såsen är för tjock späder man ut den med mer mjölk eller vatten. Om den är för tunn gör man en extra redning, genom att blanda lite mjölk eller vatten och vetemjöl i en skål och sedan tillsätta i såsen under omrörning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.