Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gurksoppa, myntastekt pilgrimsmussla och yoghurt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En gurksoppa som är smaksatt med rabarber som ger en god syra till soppan. Den påmminner om gazpacho. Serveras kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär gurka och rabarber i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa gurka, rabarber, lök och vitlök med vatten, fond och saft i en mixer eller med mixerstav. Ställ soppan i kylskåpet.
  2. Stek pilgrimsmusslorna lätt i smör i en stekpanna ca 1 minut per sida, krydda med salt och strö över mynta. Låt musslorna svalna.
  3. Häll soppan i portionsglas eller portionskålar och lägg i musslorna. Toppa med yoghurt och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.