En god söndagsmiddag! Det går bra att använda rödspätta eller rödtunga i stället för sjötunga.
Instruktioner
- Filéa fisken. I stället för att göra fiskspad som man gjorde förr kan man använda fiskbuljong.
- Koka upp vispgrädden och låt den långsamt sjuda och tjockna på svag värme. Lägg 4 filéer i en välsmord eldfast form. Dela stora filéer tvärs över. Krydda fisken lätt.
- Blanda smör, ost och äggula till en kräm som breds över filéerna i formen. Täck med resten av fisken som kryddas. Vispa ned fiskbuljongen i den varma grädden och slå den över fisken i formen. Skulle såsen inte täcka helt kan den drygas ut med något mer vin eller grädde.
- Fördela mild riven ost över hela ytan och gratinera rätten i 200 grader ca 20-25 minuter. Höj ugnsvärmen de sista 5 minuterna och låt ytan bli gyllenbrun.
- Servera med skrapad färsk dill- eller persiljeströdd potatis.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket fiskbuljong, tärning?