Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guttens Grovbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott bröd som passar till soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme och lös upp de i jästen. Tillsätt yoghurten och saltet.
  2. Blanda resterande ingredienser och blanda ner de i jäst blandningen. arbeta i 5 minuter.
  3. Låt jäsa i 1 ½ timme. Forma degen till släta limpor lägg dom i smorda avlånga bröd formar strödda med havrekli, nagga degen.
  4. Låt jäsa i 30 minuter pensla med vatten och strö över havrekli. grädda brödet på galler i botten av ugnen i 200 grader i 15 minuter flytta upp gallret en fals och grädda i 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.