- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En utmärkt asiatiskt inspirerad smårätt. För mig hör den ihop med "Gwens grönsaker med ingefära och tofu", men jag har delat upp recepten här.
Instruktioner
- Hacka citrongräs och chilifrukt fint, och hetta upp olivoljan i en wok/stekpanna. Skär kycklingen i munsbit-stora bitar.
- Fräs citrongräs och chili i oljan några sekunder på full värme, tills en tydlig doft utvecklas, och lägg sedan i kycklingen. Stek kycklingen hastigt under omrörning så att bitarna täcks av chili-mixen och blir snabbt genomstekta.
- Sänk värmen något och tillsätt söt sojasås och fish sauce efter smak . Strö till sist socker över, rör om, och låt allt puttra någon minut.
- Servera som snack eller smårätt, eller med ris eller bulgur och wokade grönsaker till!
Publicerat den
21 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar