Den varma kanelsmaken passar verkligen utmärkt tillsammans med äpplena i dessa goda filoknyten.
81 kcal/knyte
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Spreja två bakplåtar med olja. Blanda tärnade äpplen, råsocker och mald kanel i en skål. Rör om så att äpplena täcks av socker och kanel.
- Lägg smöret i en liten panna, tillsätt oljan och värm upp tills smöret smälter. Lägg ut ett ark filodeg på arbetsbordet och pensla med lite av smörblandningen. Lägg ett nytt ark ovanpå och pensla lätt med blandningen.
- Skär filoarken i tre långa remsor. Lägg 1 msk av äppleblandningen vid ena kortsidan. Vik filodegen över äpplet diagonalt så att det invikta äpplet formar en triangel. Fortsätt att vika ihop degen, behåll triangelformen. Lägg upp på en av plåtarna och fortsätt på samma sätt tills äpplen och filodeg är slut.
- Pensla ovansidan av knytena med resten av smöret och strö över socker. Grädda i ugnen 10-15 minuter.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar