Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene krabbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här krabbiffarna är lätt smaksatta med dill, citronskal och salladslök och serveras med citronklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda krabbkött, dill, citronskal och salladslök med händerna och smula samtidigt krabbköttet.
  2. Vispa ihop ägg och yoghurt och blanda ner i krabbröran tillsammans med 1 dl ströbröd. Blanda sedan med händerna till en slät smet.
  3. Forma smeten med våta händer till 12 lika stora biffar och lägg dem på ett fat. Vänd biffarna i resten av ströbrödet så att de täcks på båda sidor.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i biffarna och vänd dem direkt så att de suger upp olja på båda sidor.
  5. Stek biffarna ca 8 minuter, vänd då och då, tills de är gyllene och knapriga på utsidan och genomvarma. Stek i omgångar om det behövs. Låt biffarna rinna av på hushållspapper och servera med citronklyftor och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.