Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene kycklingsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En soppgryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök och strimla fänkålen tunt. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta utan att de tar färg. Låt saffranet fräsa mot slutet. Tillsätt tomater, buljong, vatten, limeblad och apelsinskalet som skalats med potatisskalare. Koka under lock i 20 min
  2. Skala potatisen under tiden. Skär potatis och kyckling i munsbitar. Moroten i tunna skivor. Lägg i potatis morötter och kycklingen och koka till potatisen är mjuk ca 10 min.
  3. Smaka av med citron, salt och harissa. Tillsätt basilikan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.