Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene morotskaka

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Vackert gyllengul blir den här mjuka kakan tack vare grovt rivna morötter i smeten. Mycket god och saftig dessutom. Våga pröva!

Ingredienser

Instruktioner

Riv morötterna grovt. Smält smöret . låt det svalna. Vispa ägg , socker , vaniljsocker vitt och pösigt. Riv av det yttersta gula på citronen och pressa ut citronsaft. Rör ner allt i kaksmeten. Smöra och mjöla en rund form. Häll kaksmeten i formen och grädda i 175 grader ca 40 minuter. Lått kakan svalna. Sikta florsocker över strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.