Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene paj med morötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Sötman från zucchini och morot smakar underbart tillsammans med ost och örter på en botten av filodeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna. Riv även zucchinin. Hacka sedan salladslöken.
  2. Spreja en ugnsfast teflonform, ca 25x20 cm, med olja. Klä formen med filodeg så att arken överlappar varandra och även kanterna täcks. Täck över med plastfolie och kyl fram till användning.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslöken 2 minuter. Tillsätt morot och zucchini och fräs 8-10 minuter tills zucchinin har mjuknat. Lägg över i en skål och låt svalna.
  4. Blanda dill, persilja, kesella, filmjölk, ost och ägg i en skål och blanda väl. Blanda ner grönsakerna i kesellasmeten. Sätt ugnen på 175°.
  5. Häll morotsblandningen över filodegen i formen. Grädda pajen 30-35 minuter tills ytan är gyllene. Låt pajen svalna lätt. Skär den i bitar och servera ljummen eller kall tillsammans med en grönsallad och tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.