När du vill äta något vegetariskt så är den här potatiskakan perfekt. Den ger en mättnad och smakar underbart gott.
Instruktioner
- Skala och riv potatisen grovt. Riv löken och strimla det gröna på purjolöken fint. Blanda potatis, lök och purjolök med mjölet. Rör ner ägg och äggvita. Krydda med salt och peppar.
- Smörj en teflonstekpanna med ½ msk olja. Värm oljan och häll ner potatissmeten i pannan. Pressa samman smeten med en stekspade till en stor platt pannkaka.
- Stek ena sidan av kakan på medelstark värme i ca 15 minuter. Pressa med stekspaden med jämna mellanrum. Lägg en stor tallrik eller ett lock på pannan. Vänd kakan upp och ner så att den hamnar på tallriken/locket. Torka av pannan och häll i resten av oljan. Låt kakan glida tillbaka ner i stekpannan med den ogräddade sidan nedåt.
- Fortsätt grädda kakan som tidigare i ca 15 minuter. När kakan är färdig så låt den glida ner på en stor tallrik. Strö över den rivna osten. Skär potatiskakan i tårtbitsliknande bitar. Servera den gärna med en god sallad till.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar