Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene potatiskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

När du vill äta något vegetariskt så är den här potatiskakan perfekt. Den ger en mättnad och smakar underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen grovt. Riv löken och strimla det gröna på purjolöken fint. Blanda potatis, lök och purjolök med mjölet. Rör ner ägg och äggvita. Krydda med salt och peppar.
  2. Smörj en teflonstekpanna med ½ msk olja. Värm oljan och häll ner potatissmeten i pannan. Pressa samman smeten med en stekspade till en stor platt pannkaka.
  3. Stek ena sidan av kakan på medelstark värme i ca 15 minuter. Pressa med stekspaden med jämna mellanrum. Lägg en stor tallrik eller ett lock på pannan. Vänd kakan upp och ner så att den hamnar på tallriken/locket. Torka av pannan och häll i resten av oljan. Låt kakan glida tillbaka ner i stekpannan med den ogräddade sidan nedåt.
  4. Fortsätt grädda kakan som tidigare i ca 15 minuter. När kakan är färdig så låt den glida ner på en stor tallrik. Strö över den rivna osten. Skär potatiskakan i tårtbitsliknande bitar. Servera den gärna med en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.