Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene saffransscones utan smör

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härlig doft av jul ger dessa snabbakade och goda scones. Servera gärna dina scones med mjukvispad grädde/créme fraiche, mosade hallon eller hallonsylt. Hjortronsylt är också en höjdare till. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, rismjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke. Stöt råsocker och saffran fint i en mortel. Blanda olja, filmjölk och saffransblandningen i en bunke. Rör om noga så att saffranskornen löser sig riktigt. Vänd ner saffransblandningen i den torra blandningen och rör samman till en deg.
  3. Forma två platta kakor. Placera i en bakplåtspappersklädd långpanna. Skär två skåror med en vass kniv och nagga med en gaffel. Grädda strax under ugnens mitt i 12-13 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.