- Serverar: 16 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Fyllda med en god vaniljkräm.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.Smält smöret och häll i mjölken och värm till 37 grader.
Häll lite av degspadet över jästen så att det löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta samman en smidig deg.
- Rör samman ingredienserna till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta.
Bred över fyllningen och rulla ihop.
Skär rullen i ca 16 bitar. Lägg dem i bullformar på plåtar och pensla med uppvispat ägg.
- Låt jäsa i ca 1 timme.
- Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 8-10 minuter.
- Pudra över florsocker strax innan servering.
Publicerat den
18 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så smidigt enkelt och så goda bullarna blev :-) Helt klart värt en 5:a /kram Bappi