Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllenröd fruktdrink

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Söta jordgubbar och friskt syrlig lime, mjuk mango och mustig, len rom gör denna gyllenröda drink mjuk, fräsch och farligt god. Drinken passar bra som efterrätt och är jättegod även utan alkohol. Det är viktigt att mangon är fin och riktigt mogen. Annars kan man byta ut den mot mangopuré eller mangojuice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och socker till lagen i en kastrull. Koka tills sockret löst sig. Låt svalna. Det du inte använder kan du spara i en flaska i kylen.
  2. Skölj jordgubbarna och klyv dem på mitten. Tvätta limefrukten och skär i 8 delar. Fördela dem jämnt i två höga, stadiga glas tillsammans med jordgubbarna.
  3. Skala mangon och skär den i bitar. Muddla eller mosa ihop jordgubbar, mango och lime med en muddler eller den trubbiga änden av en träslev. Blanda i rom, sockerlag och isbitar, rör om och smaka av. Toppa med litet mineralvatten.
  4. Dekorera med mynta eller citronmeliss och servera med långskaftad sked.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.