- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det här snabblagade pitabrödet steks i panna och kan också användas till andra sorters wraps. Det fungerar också att byta ut köttbitarna mot köttfärs för att underlätta för små barn att tugga.
Instruktioner
- Blanda olivolja, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
- Strimla fransyskan och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 10 minuter.
Blanda grahamsmjöl, bakpulver och 1 ½ tsk salt i en bunke. Tillsätt neutral olja, mjölk, 1 ½ dl vatten och knåda till en smidig deg. Dela degen i 8 delar och kavla ut varje del till en rund platta (ca 20 cm i diameter) på ett mjölat bord.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek varje bröd på medelvärme i 30 sekunder/sida.
- Kärna ur och finhacka chili. Blanda med guacamole och crème fraiche i en skål.
- Hetta upp stekpannan och stek köttet i två omgångar på medelhög värme i 5 minuter.
- Grovhacka sallad. Skär tomater, rödlök och gurka i tunna skivor.
Servera köttet med pitabrödet, guacamolen och grönsakerna.
Publicerat den
26 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar