Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyros med sallad och guacamole

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här snabblagade pitabrödet steks i panna och kan också användas till andra sorters wraps. Det fungerar också att byta ut köttbitarna mot köttfärs för att underlätta för små barn att tugga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda olivolja, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
  2. Strimla fransyskan och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 10 minuter. Blanda grahamsmjöl, bakpulver och 1 ½ tsk salt i en bunke. Tillsätt neutral olja, mjölk, 1 ½ dl vatten och knåda till en smidig deg. Dela degen i 8 delar och kavla ut varje del till en rund platta (ca 20 cm i diameter) på ett mjölat bord.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek varje bröd på medelvärme i 30 sekunder/sida.
  4. Kärna ur och finhacka chili. Blanda med guacamole och crème fraiche i en skål.
  5. Hetta upp stekpannan och stek köttet i två omgångar på medelhög värme i 5 minuter.
  6. Grovhacka sallad. Skär tomater, rödlök och gurka i tunna skivor. Servera köttet med pitabrödet, guacamolen och grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.