Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyros med tzatziki Gyros med tzatziki Gyros med tzatziki
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tro mig .... Du kan göra dina gyros (kebab) själv! Mycket godare och fräschare än att köpa i kebabvagnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först tzatzikin: Riv gurkan grovt. Lägg gurkan på hushållspapper och strö över saltet. Låt dra 15 minuter. Pressa ur gurksaften. Blanda gurkan med matlagningsyoghurt. Smaksätt med pressad vitlök och svartpeppar.
  2. Förbered tillbehören: Skala och skiva löken, skiva gurka och klyfta tomat. Lägg upp i skålar.
  3. Köttet: Finstrimla köttet och stek det väl i olivolja på hög temperatur. På med kryddorna och smaka av. (se upp med oreganon, det skall inte smaka pizza) När köttet börjar bli knaprigt är det färdigt. Lägg i skål och håll varmt.
  4. Värm pitabröden i micro eller ugn enligt anvisning.
  5. Nu kan var och en göra sin gyros.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Molgan 15 juni 2008

    Du har rätt Irre Virre, mycket godare att göra sin Gyros själv. har inte ens tänkt tanken, dessutom kan man välja hur mycket dressing och grönsaker man vill ha själv, och vilken ordning. Tack för ditt recept. Mvh Molgan

  • sariat 20 februari 2009

    super super gott! Smakar mycket bättre än köpt, färdig kebab. Rekommenderas varmt.

  • nyat 15 mars 2009

    du får ett lågt betyg av mig för det smakade inte gott :(

  • nyat 15 mars 2009

    du får ett lågt betyg av mig för det smakade inte gott :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.