Tro mig ....
Du kan göra dina gyros (kebab) själv!
Mycket godare och fräschare än att köpa i kebabvagnen.
Instruktioner
- Gör först tzatzikin:
Riv gurkan grovt. Lägg gurkan på hushållspapper och strö över saltet. Låt dra 15 minuter. Pressa ur gurksaften. Blanda gurkan med matlagningsyoghurt.
Smaksätt med pressad vitlök och svartpeppar.
- Förbered tillbehören:
Skala och skiva löken, skiva gurka och klyfta tomat.
Lägg upp i skålar.
- Köttet:
Finstrimla köttet och stek det väl i olivolja på hög temperatur.
På med kryddorna och smaka av. (se upp med oreganon, det skall inte smaka pizza) När köttet börjar bli knaprigt är det färdigt.
Lägg i skål och håll varmt.
- Värm pitabröden i micro eller ugn enligt anvisning.
- Nu kan var och en göra sin gyros.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har rätt Irre Virre, mycket godare att göra sin Gyros själv. har inte ens tänkt tanken, dessutom kan man välja hur mycket dressing och grönsaker man vill ha själv, och vilken ordning. Tack för ditt recept. Mvh Molgan
super super gott! Smakar mycket bättre än köpt, färdig kebab. Rekommenderas varmt.
du får ett lågt betyg av mig för det smakade inte gott :(
du får ett lågt betyg av mig för det smakade inte gott :(