Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyros på fläskfilé`a lá Spiro´s

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar 15 minuter
Skriv ut

Äntligen! fick jag gyros som jag kommer ihåg, jag använde fläskfilé, men det går bra med lamm, kyckling. Gyroskryddan finns på mina recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rent fläskfilén från fett och hinnor. Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivolja i en bunke. Skär fläskfilén i tunna skivor och skär skivorna i strimlor. Lägg i dem i bunken och blanda väl, så alla bitar har kryddblandnign på sig. Lägg gladpack över bunken. Låt köttet marineras i minst 4-5 timmar.
  2. Värm en stekpanna på god värme, lägg i smör och stek köttet under omrörning i 10-15 minuter eller tills det är klart. Serveras med vitlökssås, finns i mina recept, ugnstekta potatisklyftor, råstekta potatis eller ris och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • hillan66 27 februari 2009

    Tack för ett mycket gott recept på Gyros som jag tycker är så gott. Jag har ätit detta i Grekland och jag tycker att det här ligger mycket nära orginalet!

  • nataliep 22 april 2009

    Underbart gott!!! Tack Segerwich! På min bild finns också tzatziki,bondsallad och hembakad bröd!

  • AestheticDevil 6 maj 2009

    Vad är i Gyroskrydda? Och vart kan jag hitta det?

  • anmawa 8 oktober 2009

    Detta var jättegott och enkelt att göra. En av grabbarna hade Pitabröd till vi andra föredrog klyftpotatis och grekisksallad. Din vitlöksås räckte precis, dem älskade verkligen den. Det här blir en favorit i repris.

  • cissan 12 oktober 2009

    Tack för ett fantastiskt gott recept! Provade med din kryddblandning och den fick tummen upp av alla här hemma =) Cissan

  • Bumbis 10 mars 2010

    Smaskigt. Min man vill att vi äter detta i fortsättningen istället för tacos. Gjorde din krydda oxå, super.

  • arokar 21 maj 2010

    Jag marinerade kycklilngfileér och det kan varmt rekomenderas. Serverade en sås på cremefraiche. vitlök,basilika och soltarkade tomater.

  • Lunchdax 29 oktober 2010

    Det var gott, men jag tror jag tog lite för mycket citron. Eller på något sätt blev köttet lite "smaklöst" men "surt". Men det kan också ha berott på att jag vill inte göra hela satsen av Gyro-kryddorna först, eftersom jag inte vill ha en burk stående, utan gjorde i omgångar för att se hur mycket som krävdes för att bli 8tsk. =P Kan ha blitt fel där. Annars så blev omdömet från min familj att det var gott, men inget man äter ofta för att det smakar så speciellt. Vi åt klyftpotatis till, morötter, tomatsallad, paprika och din goda vitlökssås (fast m creme freche).

  • Anna_T 1 juni 2012

    Detta ska vi äta idag =) MUMS! Fast denna gången testar vi med kyckling, sist gjorde vi på fläskfilé och vi Älskade det. Kycklingen ligger och marineras i gyros kryddan. Längtar tills det är dags att äta. Kramiz Anna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.