- Serverar: 4 portioner
- Tid: 5 timmar 15 minuter
Skriv ut
Äntligen! fick jag gyros som jag kommer ihåg, jag använde fläskfilé, men det går bra med lamm, kyckling. Gyroskryddan finns på mina recept.
Instruktioner
- Skär rent fläskfilén från fett och hinnor. Blanda gyroskryddan med citronsaft och olivolja i en bunke. Skär fläskfilén i tunna skivor och skär skivorna i strimlor. Lägg i dem i bunken och blanda väl, så alla bitar har kryddblandnign på sig. Lägg gladpack över bunken. Låt köttet marineras i minst 4-5 timmar.
- Värm en stekpanna på god värme, lägg i smör och stek köttet under omrörning i 10-15 minuter eller tills det är klart.
Serveras med vitlökssås, finns i mina recept, ugnstekta potatisklyftor, råstekta potatis eller ris och en god sallad.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett mycket gott recept på Gyros som jag tycker är så gott. Jag har ätit detta i Grekland och jag tycker att det här ligger mycket nära orginalet!
Underbart gott!!! Tack Segerwich! På min bild finns också tzatziki,bondsallad och hembakad bröd!
Vad är i Gyroskrydda? Och vart kan jag hitta det?
Detta var jättegott och enkelt att göra. En av grabbarna hade Pitabröd till vi andra föredrog klyftpotatis och grekisksallad. Din vitlöksås räckte precis, dem älskade verkligen den. Det här blir en favorit i repris.
Tack för ett fantastiskt gott recept! Provade med din kryddblandning och den fick tummen upp av alla här hemma =) Cissan
Smaskigt. Min man vill att vi äter detta i fortsättningen istället för tacos. Gjorde din krydda oxå, super.
Jag marinerade kycklilngfileér och det kan varmt rekomenderas. Serverade en sås på cremefraiche. vitlök,basilika och soltarkade tomater.
Det var gott, men jag tror jag tog lite för mycket citron. Eller på något sätt blev köttet lite "smaklöst" men "surt". Men det kan också ha berott på att jag vill inte göra hela satsen av Gyro-kryddorna först, eftersom jag inte vill ha en burk stående, utan gjorde i omgångar för att se hur mycket som krävdes för att bli 8tsk. =P Kan ha blitt fel där. Annars så blev omdömet från min familj att det var gott, men inget man äter ofta för att det smakar så speciellt. Vi åt klyftpotatis till, morötter, tomatsallad, paprika och din goda vitlökssås (fast m creme freche).
Detta ska vi äta idag =) MUMS! Fast denna gången testar vi med kyckling, sist gjorde vi på fläskfilé och vi Älskade det. Kycklingen ligger och marineras i gyros kryddan. Längtar tills det är dags att äta. Kramiz Anna