- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Lagom eldig kyckling med ett udda ris. Kycklingen kan se lite tråkig ut i färgen, så om det stör dig - rör i lite soja för färgens skull
Instruktioner
- Kyckling:
Fräs kyckling, lök, vitlök, morot och fänkål i en gryta med lite olja.
Häll i lite vatten så det knappt täcker.
Salta och låt det sakta koka upp.
Skumma av väl innan lagerblad, habanero och limeskal tillsätts.
- Låt sjuda under lock i 15-20 minuter.
Häll av minst hälften av buljongen (som kan sparas/frysas). Ju mer du häller av, desto tjockare sås senare.
- Rör noggrant ihop pressad lime, äggulor, maizena och häll ner det i grytan med kyckling och grönsaker under omrörning.
Smaka av sälta och styrka.
Låt såsen tjockna något.
- Ris:
Koka upp saltat vatten med russin och morotstärningar. Häll i riset och låt koka färdigt. Mot slutet blandas purjolök, paprika och nötter i.
Publicerat den
12 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar