Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Habanerokyckling med Sweet Garden Rice

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lagom eldig kyckling med ett udda ris. Kycklingen kan se lite tråkig ut i färgen, så om det stör dig - rör i lite soja för färgens skull

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kyckling: Fräs kyckling, lök, vitlök, morot och fänkål i en gryta med lite olja. Häll i lite vatten så det knappt täcker. Salta och låt det sakta koka upp. Skumma av väl innan lagerblad, habanero och limeskal tillsätts.
  2. Låt sjuda under lock i 15-20 minuter. Häll av minst hälften av buljongen (som kan sparas/frysas). Ju mer du häller av, desto tjockare sås senare.
  3. Rör noggrant ihop pressad lime, äggulor, maizena och häll ner det i grytan med kyckling och grönsaker under omrörning. Smaka av sälta och styrka. Låt såsen tjockna något.
  4. Ris: Koka upp saltat vatten med russin och morotstärningar. Häll i riset och låt koka färdigt. Mot slutet blandas purjolök, paprika och nötter i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.