- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Visst låter det gott, ska göra den någon dag.
Måste slakta oxen först.
Instruktioner
- Forma färsen till biffar.
- Skiva löken tunt och stek på medelvärme i lite smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. En nypa socker gör susen. Rör om då och då och slå på buljongen och låt det små koka tills det återstå hälften av buljongen.
- Koka potatisen mjuk, häll av vattnet men spar ca 1 dl. Tillsätt smör och persilja och ställ tillbaka på plattan och låt den smälta, rör försiktigt.
- Stek biffarna i en klick smör, ca 3 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera med löken, skyn och persiljepotatisen.
Publicerat den
30 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar