Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hackbiff med stekt lök och persiljepotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Visst låter det gott, ska göra den någon dag. Måste slakta oxen först.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Forma färsen till biffar.
  2. Skiva löken tunt och stek på medelvärme i lite smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. En nypa socker gör susen. Rör om då och då och slå på buljongen och låt det små koka tills det återstå hälften av buljongen.
  3. Koka potatisen mjuk, häll av vattnet men spar ca 1 dl. Tillsätt smör och persilja och ställ tillbaka på plattan och låt den smälta, rör försiktigt.
  4. Stek biffarna i en klick smör, ca 3 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera med löken, skyn och persiljepotatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.