Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Häggbärssaft

 
Skriv ut

gammal men ny ,lite omständig med flera uppkok men resultatet blir fint .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa och skölj bären., lägg dem i en hink . Koka upp vatten och häll över bären. Täck grytan och låt stå kallt över natten
  2. Häll upp i en silställning och låt den själv rinna.
  3. Koka upp den avrunna saften .
  4. Lägg bärenmassan i spannen igen och häll den uppkokade saften över massan .
  5. Denna procedur upprepas 2 ggr .
  6. Mät nu saften, låt den koka upp i grytan .
  7. Tillsätt socker och koka och skumma .
  8. Häll upp på varma flaskor ,ställ svalt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.