Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälla-ut-bröd

(15 kommentarer)  
Hälla-ut-bröd Hälla-ut-bröd
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sommarbaket ska inte vara tillkrånglat. Ta en paus i solen medan degen lyfter sig under handduken och hoppa över knådningen. Belöningen är ett smakrikt bröd med hård skorpa och lent inre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.
  2. Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös. Jäs degen under handduk i cirka 1-1 1/2 timme.
  3. Häll försiktigt upp degen i en långpanna med bakpapper. Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i cirka 40 minuter.
  5. Låt brödet svalna på ett galler. Och fall för frestelsen att vara den första som får smaka på underverket.

Kommentarer (15)

  • Jovhannan 14 februari 2009

    Jättebra recept! Jag gjorde flera satser av detta och hade i lite olika saker i varje gång. Bäst blev det med torkade tranbär, kardemumma, solroskärnor och rågmjöl!

  • peakers 4 mars 2009

    Mycket bra recept!Extremt lättbakat och smakar jättebra. Passar mycket bra till soppdagarna på dagis där jag är kock, Även gott på vintern:)

  • ejsan 21 november 2009

    Passar perfekt till mat, t ex soppa eller grytor. En riktigt hård krispig skorpa med mjukt inre.

  • TessiTurbo 23 november 2009

    Hej, Riktigt gott och saftigt bröd. Väldigt uppskattat då det tog slut på en kväll! :) Och lätt att göra!

  • mr_dragonfoot 29 april 2010

    Ett underbart bröd som mina kräsna ungar älskar! Går fint att variera mjöl sorter, eller varför inte slänga i en näve färska hackade örter nu på vårkanten :) Tack för receptet! Fru Dragonfoot

  • sikaal 30 juni 2010

    Jättegott!! Mycket hål, seg och frasig skorpa = toppen! :-D Rekommenderas! Lena

  • jen_05 13 juli 2010

    Jättegott bröd! Superenkelt att baka vilket är perfekt så här på sommaren, så en solkar femma från mig.

  • Tuje 13 september 2010

    Mums! Supergott!!

  • MammaModesty 22 september 2010

    Så super gott o enkelt... gjorde detta bröd igår.. hade i lite havregryn och honung.. mmm ljuvligt... tack för ett kanon recept

  • Lenael 9 oktober 2010

    Jättebra recept, liten arbetsinsats men lång jästid. Seg och härlig skorpa. Blev en bit kvar ska prova att rosta den till frukosten imorgon. Nästa gång för det blir fler då ska jag ta i en skvätt av något grövre mjöl. Jättetack!

  • yggdrasil 11 juli 2011

    Det blev verkligen jättegott. Jag blandade ut vetemjölet med lite rågmjöl och dekorerade brödet med pumpakärnor och linfrön

  • solem 19 oktober 2011

    Har ett bröd inne i ungen nu läste visst fel på receptet jäste inte så länge som man skulle inte i närheten men får hoppas det smakar bra ändå:).

  • marieborgessvarmor 15 januari 2012

    Hej.. Jättegott--mums. Behöver inte vara sommar för detta brödet. Funkar närsomhelst och var somhelst. Tack för receptet..

  • olretass 19 april 2012

    jätttebra recept,byte ut 1/3 mjöl mot grahammjöl,gräddade det 25min.på 250 grad. och resten på 130grad.smakade mums!!!

  • LenaBE1 3 januari 2013

    Det enklaste brödet jag någonsin bakat och oj så gott det är! 5+ får du i betyg av mig. Tack för ett toppenbra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.