Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hällakakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Dessa kakor ska gräddas i riktig bakugn, jag har aldrig prövat att göra den i varmugn men det kan kanske gå...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda i hop allt och jäs den i 1 timme.
  2. När bakugnen inte är så varm kan man börja baka ut dessa.
  3. Baka ut dom i valfri storlek, ca ½ cm tjocka. Kavla med kruskakavel, borsta av mjöl, lägg på en fjäla och borsta bort mjölet på andra sidan. Grädda tills de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lilltrillan 14 december 2008

    supergoda och enkelt att lyckas med!

  • babsan50 22 juli 2015

    Ska baka dessa nu men ska det verkligen vara bara 1,7 dl vetemjöl? Blir lite fundersam!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.