Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hällbröd

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gott och gammeldags hällbröd från Hälsingland

Ingredienser

Instruktioner

Ljumma vattnet. Rör ut jästen i vattnet och arbeta ner de olika mjölsorterna. Låt degen jäsa över natten i rumstemperatur. Baka ut degen i kornmjöl till tunna kakor. Först med vanlig kavel och sist med kruskavel. Grädda omedelbart på uppeldad stenhäll eller i vanlig ugn . Använd en vanlig baksten, funkar kanon

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.