Stekt smulat bacon med mycket smak tillsammans med cornflakes ger hälleflundran ett gott och smakrikt täcke. Räkorna som blir över när fonden kokas passar utmärkt ihop med mangodressingen.
Ingredienser
Instruktioner
Räksås:
Skala räkorna och spara skalen. Skala löken. Ansa fänkål och selleri. Hacka lök, fänkål och selleri. Fräs räkskal, lök och grönsaker i olivolja i en kastrull 3-5 min. Tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Koka ihop ca 15 min, tills ca hälften återstår. Sila.
Tillsätt grädde. Koka ihop 10 minuter. Red av med
majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Koka upp såsen. Mixa den skummig med mixerstav inför servering.
Nässelrisotto:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i smör i en kastrull 2-3 min. Tillsätt riset och låt det fräsa med en liten stund.
Häll på buljong under omrörning och låt koka ca 20 min.
Rör om någon gång under koktiden.
Rör ner parmesan och nässlor. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
Fisk:
Sätt ugnen på 175°. Skär fiskfilén i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö på salt.
Knaperstek baconet i stekpannan och låt rinna av och kallna på hushållspapper. Mixa cornflakes och bacon tills det är finhackat.
Strö det över fiskbitarna. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 54 grader.
Ansa salladslöken och stek den i olivolja någon minut på varje sida.
Servera fisken med salladslök, nässelrisotto och räksås.