- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god och mycket enkel fiskrätt.
Instruktioner
- Skala räkorna och ställ dem svalt. Skala och hacka schalottenlöken.
- Koka upp fiskbuljongen tillsammans med schalottenlöken samt vinet. Låt puttra på medelvärme i 10 minuter.
- Lägg fisken i buljongen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme tills fisken är vit rakt igenom och har en innertemperatur på 60°. Ta upp fisken och håll den varm.
- Slå i grädden i buljongen och koka upp. Låt sjuda på svag värme tills såsen kokat ihop.
- Lägg upp fisken på varmt serveringsfat. Rör ner dillen i såsen och slå den äver fisken. Toppa med räkorna och servera genast.
- Servera med kokt eller pressad potatis och någon grönsak.
Publicerat den
18 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar