Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsobröd utan nötter

(8 kommentarer)  
Hälsobröd utan nötter Hälsobröd utan nötter
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Det har jag fått av en god vän till familjen. Det har sedan några år varit favorit brödet hos oss. Saftigt och gott. Den kan även varieras med vad man nu känner för krossade valnötter, rostade solrosfrön, blötlagda linfrö mm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirapen och lättfilen.
  2. Blanda väl. Det kommer se ut som tjock gröt,
  3. Häll smeten i 2 st olivolja smorda formar.
  4. Grädda i vanlig ugn. 70-80 minuter
  5. 200 grader
  6. OBS! Värmefläkt torkar ut skorpan på brödet och skorpan blir tråkig. De sista 20 minuterna kan man behöva täcka bröden med folie som man bara lägger över för att skydda bränd skorpa.
  7. Håller lätt en vecka, men de brukar gå åt snabbare än så.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • fredrikopetra 23 december 2009

    Jag kan inte se tiden, men jag har fyllt i det i formuläret. iaf. så är tiden 70 till 80 minuter

  • agenda 5 januari 2010

    hur varmt?????????? kram kerstin

  • fredrikopetra 5 januari 2010

    200 grader Jag har skrivit det i formuläret men det vill tydligen inte visas.

  • fredrikopetra 5 januari 2010

    200 grader Jag har skrivit det i formuläret men det vill inte visas.

  • Caroline71 10 januari 2010

    Otroligt gott! Jag hade i 2 dl hackade valnötter och minskade på vetemjölet, det blev saftigt och mycket tuggmotstånd.

  • fredrikopetra 13 januari 2010

    kul att se att så många sparar mitt recpet

  • mumsis 23 december 2011

    Bästa brödet jag har bakat på länge till och med dem boende på mitt jobb tycker det är det bästa.

  • fredrikopetra 23 december 2011

    Tack så mycket.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.