Detta bröd passar bra till kycklingsoppan med nudlar. (Finns i receptboken)
Jag är inte helt säker på jäsningstiden, för i skolan så ska ju allt gå så snabbt, men de blev bra fastän de bara jäste i tio min åt gången.
Instruktioner
- Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en skål, häll över mjölken och rör tills jästen rört sig.
- Tillsätt salt, sirap, och ev. kummin. Tllsätt sedan rågflingor, rågkross, rågsikt och vetemjölet. Arbeta degen smidig så att den släpper skålen. Låt degen jäsa under bakduk i 10-20 min.
- Sätt ugnen på 225 grader och gör i ordning en plåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig så den släpper bakbordet utan mjöl. Dela degen i två delar och rulla ut dem till två längder.
- Dela varje längd i sex bitar och rulla dem till bollar. lägg bullarna på plåten och låt dem jäsa under bakduk ytterligare 10-20 min.
- Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min. Lägg bullarna på galler med bakduk över.
- Lycka till!
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar