Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsoscones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Varma nybakade scones smakar gudomligt gott. Lättgjorda scones gör du snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
  3. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jdiesel 29 mars 2009

    Kanongoda scones :D Valde dock att ta keso istället för torkad frukt och de blev jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.