Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hänryckt rabarberpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kardemumma, muskot och rabarber funkar finfint. Lägg till socker och fett så blir det mumsmums...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala grova partier och snoppa ändarna av rabarbern, dela i småbitar. Värm en kastrull med lite smör och vält ner rabarbern i kastrullen på låg-medel temperatur. Häll på en ungefär en ½ dl socker och låt rabarbern mjukna i ett par minuter (se till så att inte botten blir torr i kastrullen, i med lite olja isåfall).
  2. Smält smöret och rör ihop med mjöl (välj något gott, kanske graham eller vete?, Manitoba Cream?) och gryn plus resterande mängden socker till en lagom "klickig" smuldeg. Skulle det vara lite för löst, ha i lite mer mjöl (eller mer smör om det är tvärtom). Tänk på att det kan aldrig bli för mycket smuldeg till en smuldegspaj.
  3. Not: det är verkligen inte säkert du behöver allt socker i degen. Beror dels på rabarbern och dels på hur smak och tycke.
  4. Använd hela kryddor! Mortla kardemummakärnor och riv muskotnöten. Tänk på att "smaka av" med kryddorna. Måtten ovan är inexakta eftersom styrkan i dessa kryddor kan skilja sig mycket åt (särskilt om du haft kryddan ett tag i hyllan ovanför spisen).
  5. Ner med rabarbern i en pajform och klicka ut smuldegen över. Kör i ugnen 200 eller 225 i 15-20 minuter.
  6. Rabarber vinner på att serveras med vaniljsås, men glass funkar ju förstås också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.