Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig jättepirog

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god rätt att bjuda på vid matgäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs och mosa färsen i en stor gryta.Tillsätt lök, tomatkross, chilisås, kryddor och salt. Låt koka på svag värme 8-10 minuter.
  3. Gör degen och låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen och kavla ut den så att den blir större än långpannan. Lägg degen i långpannan. Lägg fyllningen på halva degen och strö över riven ost. Vik över den andra halvan och tryck till kanterna ordentligt så det blir tätt.
  4. Jäs pirogen övertäckt i ca 30 minuter (behövs inte), pensla med ägget och ha på lite riven ost.
  5. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
  6. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.